مردم به شوی انتخابات پشت کردند؛ رأی بی رأی!
انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی امروز جمعه دوم اسفند برگزار شده که اغلب مردم به دلیل حوادث اخیر اعتماد خود را نسبت به جمهوری اسلامی به طور کامل از دست داده و پای صندوقهای رأی حاضر نشدهاند.
به گزارش «شبکه آزادی» فضای سیاسی ایران متأثر شیوه غلط حکمرانی جمهوری اسلامی ملتهبتر از همیشه است. ۴۱ سال از حیات سیاسی رژیم آخوندی گذشته ولی هیچکدام از وعدههای خمینی و همقطاران او محقق نشدهاند. چند سالی مردم به جریان اصلاحات دل خوش کردند تا بلکه اوضاع بهبود یابد و فضای سیاسی و اقتصادی کشور روبهراه شود؛ اما در نهایت از این شعار مردم معلوم شد رژیم ملاها به آخر خط رسیده است: «اصلاحطلب، اصولگرا دیگه تمومه ماجرا».
اوضاع به اندازهای برای جمهوری اسلامی ناگوار شده که رهبر این رژیم در سخنرانی خود ملتمسانه میگوید ممکن است «کسی از من خوشش نیاید»، او هم «به خاطر ایران» در انتخابات شرکت کند؛ اما چه کسی است که نداند علی خامنهای بعداً تکتک آرای مردم را به حساب مشروعیت رژیمش واریز خواهد کرد؟
با وجود التماسهای خامنهای و تبلیغات گسترده طی ماههای اخیر برای رونق بخشیدن به انتخابات مجلس، گزارش میدانی خبرنگار «شبکه آزادی» از حوزههای رأیگیری، حکایت از عدم استقبال اکثریت مردم در این شوی سیاسی دارد.
تقریباً همه حوزههای رأیگیری در کلانشهرهای ایران از جمله تهران، شیراز، اصفهان، مشهد و اهواز خلوت هستند و صرفاً طرفداران سنتی جمهوری اسلامی که از اقشار مذهبیاند، در این انتخابات شرکت کردهاند. دلایل بیرونقی انتخابات مجلس اگرچه یکی دوتا نیست و ریشه در استبداد، دروغگویی و فساد گسترده در رژیم دارد؛ اما ناظران میگویند حوادث اخیر موجب سلب اعتماد مردم از رژیم شده است.
پس از افزایش سه برابری قیمت بنزین در آبان امسال بسیاری از مردم به خیابانها آمدند ولی با گلوله جنگی نیروهای امنیتی و خشونت پلیس روبهرو شدند. بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز طی این رویدادِ اعتراضآمیز ۱۵۰۰ تن کشته و صدها نفر بازداشت شدند.
علاوه بر حوادث خونبار آبان، شلیک عمدی دو موشک سپاه پاسداران به هواپیمای اکراینی و کشته شدن ۱۷۶ مسافر و خدمه آن نیز خشم جامعه را در پی داشت. رژیم آخوندی تا سه روز بعد شلیک عمدی به این هواپیما را انکار کرد ولی بعداً به دلیل فشارهای بینالمللی اجباراً به این جنایت شوم اعتراف کرد.
خشمِ رسوبکرده مردم از سالهای قبل، با این حوادث بارور شد تا اینکه موجی از نارضایتیها در جامعه پدید آمد. عدم استقبال مردم از انتخابات مجلس شکلی از اعتراض مدنی نسبت به وضع موجود است که به گفته فعالان سیاسی این اعتراض بعداً با اَشکال دیگری نیز بروز خواهد یافت.
علاوه بر تحریم انتخابات از سوی مردم، دولت ایالاتمتحده آمریکا نیز پنج مقام شورای نگهبان را هدف تحریمهای خود قرار داده است. احمد جنتی در صدر این فهرست قرار دارد؛ شخصی که سالها با حکم علی خامنهای رئیس این شورا است و مهندسی انتخابات را بر عهده دارد.
رئیس گروه اقدام ایران در وزارت امور خارجه آمریکا درباره تحریم اعضای شورای نگهبان با بیان اینکه مردم ایران میدانند انتخابات روز جمعه مجلس «نمایش مطلق» است، گفته «میلیونها ایرانی تصمیم گرفتهاند در انتخابات شرکت نکنند؛ چون میدانند در این انتخابات حق انتخاب ندارند.»
برایان هوک در ادامه صحبتهای خود با تأکید بر اینکه رژیم ایران هم میخواهد «مافیای دزدسالارش» را حفظ کند و هم بگوید انتخابات داریم، گفته است ایرانیها خواستار انتخاباتی آزاد و منصفانهاند تا بتوانند از این راه، دیدگاههای خود را «بدون ترس از به حاشیه رانده شدن» یا «قتلعام شدن» ابراز کنند.
تلویزیون آزادی / مجتبی احمدی