عکس العملها به سخنان ترامپ در ژاپن چه بود؟
پس از سفر پریزیدنت ترامپ به کشور ژاپن و بیانات وی در رابطه با آمادگی برای مذاکره با تهران، عده ای از مردم، بخصوص جامعهای که به دنبال فروپاشی نظام سیاسی ایران هستند، ابراز نگرانی کردند و در مقابل، جمعیت حامی نظام جمهوری اسلامی و عدهای از شهروندان، در مقابل این تصمیم، شادمانی خود را ابراز کردند.
دونالد ترامپ، ریاست جمهوری آمریکا، در سفر به ژاپن و دیدار با نخست وزیر این کشور «شینزو آبه» با بیان اینکه: «من ایرانیان زیادی را میشناسم. آنها مردمی عالی هستند» گفت: «ایران شانس این را دارد که کشوری بزرگ باشد. با همین رهبر، ما به دنبال تغییر رژیم نیستیم و این را صریح میگوییم».
این سخنانی بود که همزمان شادی عدهای و نگرانی جناحی دیگر که جامعه برانداز ایران را تشکیل میدهد، دربرداشت.
نگرانی و تلاش جامعه برانداز به جهت جلوگیری از مذاکره بین تهران و واشنگتن
با گذشت کمتر از ۴۸ ساعت، فعالان سیاسی در شبکه توییتر با هشتک «#NoDeal4TerroristRegime از دولت ترامپ درخواست کردند که «پای میز مذاکره با تروریست ها نروید.
محمد مظفری فعال سیاسی ضمن اشاره به تروریستی بودن حکومت ایران در صفحه توییتر خود نوشت:« مقامات دولتی آمریکا بارها اعلام کرده اند؛ جمهوری اسلامی یک حکومت تروریستی است و اخیرا سپاه پاسداران را در لیست ترورسیتی قرار داده اند.هرگونه مذاکره با جمهوری اسلامی یعنی همکاری کردن با تروریست.»
در ادامه کاوه طاهری فعال سیاسی با اشاره به دیدار اخیر چند تن از فعالان سیاسی ساکن آمریکا با دولتمردان این کشور در توییتر خود نوشت: (به عنوان یک ایرانی در تبعید، این حق را دارم بپرسم «آنهایی که با سناتورها و مقامات ارشد واشنگتن دیدار کردند، و عکسهایشان را برای خودنمایی در فضای مجازی منتشر کردند، دقیقا پشت درهای بسته چه گفتند؟»؛ که حالا پرزیدنت ترامپ عنوان کرده بدنبال تغییر رژیم در ایران نیست!؟)
و همچنین «مارک دوبوویتز» رئیس اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی در یک موسسه فراحزبی حوزه سیاست گذاری در واشنگتن با انتشار چند توییت، تغییر نظام سیاسی در ایران را یک امر حیاتی دانست: «وقتی جمهوری اسلامی همچون دیگر دیکتاتوریها به زبالهدان تاریخ برود، تاریخ ثبت خواهد کرد چه کسانی مدافع رژیم بودند و چه کسانی به مخالفت با آن برخاستند.»
او همچنین با بی رحم خواندن جمهوری اسلامی در توییتر دیگر نوشت: «این رژیم، رژیم ایران نیست. هیچ چیز این رژیم بیرحم ایرانی نیست. باید آن را جمهوری اسلامی در ایران خواند و نه جمهوری اسلامی ایران.»
در آخرین توییت انتشار به زبان فارسی از سوی «مارک دوبویتز» ضمن اشاره به سخنان ترامپ ژاپن، نیمی از سخنان وی را خطا دانست: «ترامپ درست میگوید که ایرانیان “مردمانی عالی” هستند. ترامپ اشتباه میکند که جمهوری اسلامی “شانس این را دارد که کشوری عالی با همین رهبری باشد.” تنها راهی که ایران میتواند کشوری عالی باشد نبود جمهوری اسلامیست.»
عکس العمل مقامات جمهوری اسلامی به سخنان ترامپ چه بود؟
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ضمن تاکید بر موضوع مذاکره با آمریکا در بین شماری از استادان و پژوهشگران گفت: «ما در مورد هر موضوعی مذاکره نمیکنیم و مسائل ناموسی و اساسی انقلاب همچون توان دفاعی کشور نمیتوانند موضوع مذاکره باشند.»
عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران، با اشاره به سفر نخست وزیر ژاپن در هفته های آینده گفت: «چشماندازی برای مذاکره نیست و در مرحله میانجیگری هم نیستیم»
عده دیگر از فعالین سیاسی، گفتههای دونالد ترامپ را، سخنانی سیاستمدارانه میدانند و بر این باورند که حتی اگر مذاکرهای صورت بگیرد، ایران و واشنگتن به توافق نخواهند رسید و فشارهای دولت ترامپ افزایش خواهد یافت.