دیپلماسی مرگ؛ نقش سفارتخانههای رژیم ایران در ترور مخالفان
یک هفته پس از اینکه اسدالله اسدی، «دیپلمات» رژیم ایران در بلژیک به اتهام طراحی نقشه برای بمبگذاری در گردهمایی شورای ملی مقاومت به ۲۰ سال حبس محکوم شد، محمدرضا ناصرزاده، از کارکنان سرکنسولگری ایران در استانبول نیز به اتهام دست داشتن در ترور مسعود مولوی نیز در فرودگاه این شهر بازداشت شده است؛ دو رویداد مهمی که حالا دستگاه دیپلماسی رژیم ایران را در اوج بدنامی قرار داده است.
به گزارش «تلویزیون آزادی» رژیم ایران کارزار وحشت و ترورهای برونمرزی را از ابتدای انقلاب آغاز کرده و تاکنون که ۴۲ سال از حیات سیاسیاش میگذرد، این کارزار را با قدرت ادامه میدهد. از ترور تیمسار غلامعلی اویسی و قتل فجیع شاپور بختیار در پاریس گرفته تا جنایت «میکونوس» و مثله کردن فریدون فرخزاد در آلمان رژیم ایران یک هدف را دنبال کرده است: حذف فیزیکی مخالفان و خلاص شدن از شر آنها!
نظام حاکم ایران از اوایل انقلاب تا دهه هفتاد از افراد وابسته به گروههای تروریستی مانند حزبالله و جهاد اسلامی برای ترورهای برونمرزی خود استفاده میکرد؛ چنانکه انیس نقاش را دو بار به سراغ شاپور بختیار فرستادند که تیرشان به سنگ خورد و یک عضو جهاد اسلامی را هم امور ترور و قتل تیمسار اویسی کردند.
پس از دهه هفتاد رژیم ایران مأموریت ویژهای را به سفارتها، کنسولگریها و دیپلماتهای خود داد و از آنها خواست که در حذف فیزیکی مخالفان سیاسی در کشورهای آسیایی، اروپایی، کانادا و آمریکا نقش ایفا کنند. رژیم ایران در آخرین ترور و حذف فیزیکی در کانادا جان «مهدی امین» را در خانهاش گرفت.
مهدی امین کنشگر ایرانی با ضربات چاقو در منزلش در شمال شرقی تورنتو به قتل رسید. مهدی امین از اعضای «شورای ایرانی-کانادایی» طرفدار رضا پهلوی، فرزند شاه سابق و مخالف رژیم کنونی حاکم بر ایران بود. کنشهای سیاسی مسالمتآمیز او در سالهای اخیر از طریق شبکههای اجتماعی موجب خشم رژیم ایران شده بود.
ارسلان رضایی هم دیگر قربانی ترورهای نظام حاکم بر ایران است. او که یک کانال تلگرامی به نام «خرافاتکده» را مدیریت میکرد، دو ماه پیش در خانهاش در ترکیه آنقدر کتک خورد که به کما رفت و سرانجام جانش را از دست داد. اگرچه دولت ترکیه درباره قتل رضایی اظهار نظر نکرده است، گفته میشود دو نفر از افراد وابسته به یکی از کنسولگریهای رژیم ایران به دستور سپاه پاسداران در این طرح ترور دست داشتهاند.
ارسلان یکی از پیامهای تهدیدآمیز را که به او ارسال شده بود، منتشر کرد؛ پیامی با این محتوا: «تو که داخل ترکیه هستی، اگر به مریخ میرفتی هم باز پیدایت میکردیم. ببین کی و کجا گیرت بیندازیم. دنبالت هستیم و به امید خدا به زودی به هلاکت میرسی.»
دیپلماتهای مرگ
قتل مسعود مولوی بیش از هر زمان دیگری پررنگ بودن نقش کنسولگریها و سفارتخانههای رژیم ایران در طرح ترور مخالفان سیاسی را برملا کرد. خبرگزاری رویترز فروردین امسال به نقل از مقامات ناشناس دولت ترکیه گزارش داده بود که تیمی از «دیپلماتها و مأموران اطلاعاتی» فعال در کنسولگری ایران در شهر استانبول در قتل مسعود مولوی دست داشتهاند.
مسعود مولوی وردنجانی در ۱۴ نوامبر سال ۲۰۱۹ میلادی به ضرب گلوله در استانبول کشته شد. بنا بر آن گزارش رویترز، فردی که در ویدیوی لحظه قتل در کنار وی قدم میزند «علی اسفنجانی» نام دارد که مسئولیت تیم ترور مسعود را بر عهده داشت.
علی اسفنجانی از کارمندان کنسولگری رژیم ایران در استانبول بود که پس از ترور مسعود مولوی از این کشور به صورت قاچاقی خارج شد. مقدمات سفر اسفنجانی را «محمدرضا ناصرزاده»، یکی دیگر از کارمندان این کنسولگری انجام داده است. پلیس ترکیه به همین دلیل ناصرزاده را هفته گذشته در فرودگاه استانبول بازداشت کرد. تصاویر روند بازداشت او در شبکههای اجتماعی منتشر شد؛ اما سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه رژیم ایران همهچیز را انکار کرده و میگویند ناصرزاده صرفاً یک تبعه ایران است، نه دیپلمات.
افتضاح دستگاه دیپلماسی رژیم ایران در ترکیه تنها دو هفته پس از صدور رأی علیه اسدالله اسدی است. اسدی، دبیر سوم سفارت رژیم ایران در وین اتریش به جرم طرح بمبگذاری در گردهمایی شورای ملی مقاومت در سال ۲۰۱۸ به ۲۰ سال حبس محکوم شد تا مُهر تائیدی باشد بر این موضوع که نظام حاکم بر ایران سفارتخانه، کنسولگریها و دیپلماتهای خود را تبدیل به ابزار آدم کشی کرده و از مصونیت دیپلماتیک در حال سوءاستفاده است.
کارشناسان اما میگویند مصونیت دیپلماتیک صرفاً به مأموریتهای دیپلماتیک محدود میشود و اگر دیپلماتهای خارجی در کشورها دست به جنایت، قتل یا هر عملی بزنند که به مأموریت دیپلماتیکشان مربوط نباشد، تحت تعقیب قضائی قرار میگیرند.