دستکم ۲۱۰ نفر بر اثر کرونا در ایران جان باخته اند
شبکه بی بی سی فاسی ادعا می کند به اطلاعاتی از منابع یک بیمارستان دست یافته است که نشان می دهد بر اثر ویروس کرونا دستکم ۲۱۰ نفر در ایران جان باخته اند.
به گزارش تلویزیون آزادی به نقل از “بی بی سی فارسی”، اطلاعاتی که از منابع بیمارستانی به بیبیسی فارسی رسیده حاکی از آن است که تا شامگاه پنجشنبه ۸ اسفند، در مجموع دست کم ۲۱۰ نفر در شهرهای مختلف ایران بر اثر ابتلا به ویروس کرونا درگذشتهاند.
بر مبنای اطلاعاتی که به بیبیسی رسیده بیشترین شمار قرباینان بیماری کووید-۱۹ در تهران بوده و در این شهر بیش از ۱۰۰ نفر جان باختهاند.
پس از آن قم با بیش از ۸۰ درگذشته بیشترین شمار قربانیان را داشته است.
وزارت بهداشت ایران در آمار رسمی خود از مرگ ۳۴ نفر با ابتلا به ویروس کرونا خبر داده است. آمار رسمی با تردیدهایی، حتی از سوی برخی مقامهای حکومت مواجه شده و از جمله نماینده قم چند روز پیش گفت در قم ۵۰ نفر درگذشتهاند. وزارت بهداشت این گفته را تکذیب کرد.
ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران گفته “ممکن است بین ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر در ایران کرونا داشته باشند.”
ایران حتی بر اساس آمارهای رسمی دولت، بیشترین شمار جانباختگان خارج از چین را داشته و در زمره کشورهایی گزارش شده که پس از چین، یکی از بالاترین شمار مبتلایان را داشتهاند. نرخ مرگ و میر مبتلایان کرونا هم در آمارهای رسمی ایران (بعد از چین) بیشتر از دیگر کشورها است.
ایران بعد از کرهجنوبی بیشترین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در خارج از چین را گزارش کرده است. ایران، کرهجنوبی و ایتالیا، سه کشوری هستند که شیوع پرشتاب ویروس کرونا در آنها سازمان جهانی بهداشت را نگران کرده است. در چند روز گذشته بسیاری از کشورهایی که نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا را گزارش کردهاند آن را مرتبط به مسافرانی که از ایران یا ایتالیا به خاک آنها وارد شده بودند معرفی کردهاند.
مطابق اطلاعاتی که به بیبیسی رسیده شتاب گسترش کرونا در ایران هنوز کندتر نشده است.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران هم روز جمعه گفت: “شیب نمودار ابتلا به ویروس کووید ۱۹، ویروس کرونا، در روزهای آینده کماکان صعودی خواهد بود.”
در روزهای اخیر شماری از متخصصان علوم بیماریهای عفونی همهگیر با بررسی نرخ مرگ و میر مبتلایان کرونا در ایران و همچنین شمار مبتلایانی که از ایران به کشورهای دیگر رفتهاند، برآورد کردهاند که تعداد واقعی مبتلایان به کووید-۱۹ به طور قابل ملاحظهای بالاتر از آمار رسمی باشد.
با توجه به پنهانکاری نهادهای حکومتی ایران در مورد شمار کشتهشدگان اعتراضات آبان ماه و همچنین سه روز انکار و پنهانکاری در خصوص سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی با دو موشک سپاه، اعتماد عمومی به اظهارنظرها و رسانههای رسمی در ایران پایین آمده است.
امتداد از قول غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده رشت در مجلس ایران، نوشته که “آمار خیلی بیشتر از این حرفها است.”
بر این مبنا آقای ایمنآبادی گفته است: “آقایان را به خداوندی خدا قسم میدهم که آمار واقعی به مردم ارائه کنند. متاسفانه، مکررا آمار را از مردم پنهان میکنند و به صراحت میگویم که آمارهای ارائه شده تاکنون، هنوز واقعی نیست. قبرستانها را که نمیشود پنهان کرد.”
تکذیب وزارت بهداشت
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران، گزارش بیبیسی فارسی در این باره را تکذیب کرده و گفته است “شفافیت مثالزدنی ایران در انتشارات اطلاعات” باعث شده که خیلیها آچمز شوند.
آقای جهانپور به خبرگزاری رسمی ایران، ایرنا، گفته است: “از نگاه ما در نظام سلامت، کرونا یک معضل سلامت و یک موضوع انسانی است و بنای پیوند زدن آن با سیاست را نداریم.”